maanantai 12. lokakuuta 2020

Albumeita ja niiden etiäisiä

Erinäiset omituisuudet ovat viime aikoina entisestään vähentäneet albumilistan varteenotettavuutta. Ava Maxin sinkkuja ja muita tilastoon kuulumattomia äänitteitä seurasi eilen sijalle 28 BTS:n albumi Be – siitäkin huolimatta, että se julkaistaan vasta runsaan kuukauden kuluttua! Keräsin tähän silti muutaman huomion eiliseltä.

Viikate on saanut ykköseksi viisi peräkkäistä studioalbumia, mutta Rillumarei! ei kyennyt jatkamaan putkea, koska Behm striimaa yhä vahvasti. Bon Jovilla puolestaan katkesi 13 peräkkäisen Top 10 -studioalbumin jatkumo, kun 2020 debytoi sijalla 24. Tuo putki alkoi jo vuonna 1985.
Queenin studioalbumit ovat ymmärrettävästi käyneet harvinaisiksi, mutta niin monta niin korkean profiilin julkaisua on pistetty post-mercuriaanisena aikanakin markkinoille, että on yllättävää huomata bändin uusimmasta Top 10 -merkinnästä kuluneen jo 25 vuotta. Kynnystä eivät ole ylittäneet kokoelmat, Bohemian Rhapsody -soundtrack eikä liioin uusi liveäänite Adam Lambertin kanssa (brittiykkönen, meillä #14).
– Vaikka JVG:n Rata/raitti roikkui yhtäjaksoisesti Top 10:ssä ennätykselliset 64 viikkoa, niin jo jonkin aikaa sen yläpuolella on viihtynyt saman firman kolme viikkoa aikaisemmin ilmestynyt albumi. JVG on 69. viikollaan sijalla 21, Gettomasan Diplomaatti 72. viikollaan sijalla 19. Diplomaattikin keräsi Top 10 -viikkoja 61, mutta välissä oli muutama notkahdus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti