perjantai 4. syyskuuta 2020

Piuhat ristissä

Vuoden 2019 kolme viimeistä tuntia vietettiin Radio Suomessa luomalla ”katsaus 2000-luvun musiikkivuosiin ja hitteihin”. Ohjelman sisällöllinen runko oli suoraan ylläpitämästäni Suomen vuosilistat -sivustosta, mutta tätä ei mainittu kertaakaan koko kolmen tunnin aikana. Koska juontajakin vaihtui välillä, vastaava henkilö oli joku muu, mutta sitä oli itsekseen vaikea saada selville.

Paljon myöhemmin kuulin kanavan eräältä juontajalta, että ohjelmalinjaus tuli musiikkipäällikkö Johan Lindroosilta. Yllätyin, koska luulin hänen hoitavan vain lähetysvirran musiikkisisältöä, en pisteohjelmien sisältöä. Sittemmin on kyllä ollut helppo kuvitella, että Lindroos seuraa sivustoani. Radio Suomessa soivat entistä useammin vanhat hitit entistä suppeammalla skaalalla. Tein kesällä paljon kotona sekä oikeita että kirjatöitä (varsinainen lomani on vasta nyt syyskuussa), ja usein helppona ratkaisuna laitoin taustalle Radio Suomen, maksanhan siitä.

Muutamat kanavan toimittajat (Pekka Laine, Olli Haapakangas, Toni Laaksonen) ovat mieltyneet ajoittain soittamaan hämäriä vanhojen hittien käännösversioita – monasti ajalta jolloin käännös ei enää ollut paras mahdollinen bisnesidea. Kun peruslähetysten valtavirrassa alkaa toistua samantyyppinen obskuuri sävelkotva, tuntuu kuin piuhat olisivat menneet ristiin. Tarkoitan nyt Donna Summerin She Works Hard for the Moneyn lokalisointia Kova duuni on rahaa, jonka Meiju Suvas levytti vuonna 1983. Biisit.infon mukaan se soi kesän aikana taajuudella 14 kertaa. Kuulin niistä varmaankin puolet. Ei toimi tuommoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti