perjantai 1. marraskuuta 2019

Merkkikuukausi 11/2019

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Kari Kuuva
55 vuotta: The Renegades

Kuuvan ykköshitin Tango Pelargonian esittäjiksi merkittiin myös taustalaulajat Raili ja Riitta. Niin ikään ykköseksi meni Renegadesin Cadillac.

50 vuotta: Matti ja Teppo
50 vuotta: Frederik
50 vuotta: Tapio Heinonen

Matin ja Tepon ensimmäinen listasingle oli Jos olet onnellinen, Frederikin Nyt tai ei koskaan ja Heinosen Julian Grimau.

45 vuotta: Queen
45 vuotta: Carl Douglas

Killer Queen -singlen tilastoituessa Queen teki ainoan (oikean) Suomen-keikkansa. Douglasin Kung Fu Fighting pärjäsi singlelistalla aika paljon paremmin.

40 vuotta: Maukka Perusjätkä
40 vuotta: Richard Clayderman

Maukan Säpinää oli siihen asti isoin uuden aallon hittisingle. Pianisti Claydermanin Romantic Dreams -albumi edusti jokseenkin vastakkaista viihdemusiikin muotoa.

30 vuotta: Neljä ruusua
30 vuotta: Lisa Stansfield

Paksusta hittinivaskastaan huolimatta ruusukvartetti näyttäytyi ensin albumilistalla (Hyvää päivää). Stansfield sen sijaan näyttäytyi sillä ilmeisimmällään, All Around the World -singlellä.

25 vuotta: E-rotic
Albumien vertailussa E-rotic oli eurodancen menestyneimpiä nimiä (sijat 1, 2 ja 6). Ennen niitä tuli kuitenkin sinkku Max, Don’t Have Sex with Your Ex.

20 vuotta: Marc Anthony
Jo 12 vuotta ennen isoa Pitbull-yhteistyöhittiään Rain Over Me Anthony pääsi sekä single- että radiolistalle biisillään I Need to Know.

15 vuotta: Club for Five
15 vuotta: Within Temptation

Klubaajien albumilista-avauksella oli kuvaava nimi Ensi-ilta. Within Temptation ehti juhlia pari kuukautta Stand My Ground -sinkullaan ennen albumimenestystä.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. E-roticin kakkosalbumin harmiksi Metallican Load myi ihan vähän paremmin ja piti levyn poissa ykkössijalta. Kamppailu oli kova!. E-rotic tosiaan menestyi kahdella ensimmäisellä albumillaan loistavasti monen muun euroartistin joutuessa tyytymäön kohtalaisiin albumimyynteihin.

    VastaaPoista
  3. Neljän Ruusun Itkupillikö ei rekisteröiynyt mihinkään, vaikka jonkinmoinen hitti kai kummiskin oli?

    VastaaPoista