perjantai 8. marraskuuta 2019

Kolmen päivän turha viive

Sunnuntaina klo 14 voidaan taas Musiikkituottajien sivuilta lukea uudet listat – muun muassa sen, millä sijalla Stereon albumiuutuus debytoi. Tuo Haloo Helsingin taukoprojektihan on herättänyt keskustelua paitsi musiikillaan ja sen vastaanotolla myös brändisuunnittelullaan, jota esiteltiin markkinointitapahtuma Ping Studiossa (video kohdasta tunti viisitoista eteenpäin).

Mutta miksi me odotamme sunnuntaihin? Sijoitushan olisi jo nyt tiedossa, listat tarkistetaan ja toimitetaan julkaisukuntoon torstaisin. Miksi?

Pitkään tuon julkaisuajankohdan saneli mediayhteistyö, ykkönen paljastettiin radio-ohjelmassa. Mutta tuollaista yhteistyötä ei enää ole ja tuskin tulee. Sanoman radioiden (Rock ja Aalto) listaohjelmat eivät palanneet kesätauoltaan, eikä kumpikaan niistäkään toiminut tuon klo 14 -ajankohdan mukaisesti. NRJ:n singlelistaohjelmasta näin mainintoja, mutta ei sitä tullut koskaan kun yritin kuunnella.

Listatietoa ei ole mitään järkeä pantata, etenkään nykyisin kun Spotifyn päivälistapalvelu pyörii kuin kone ja saa paljon huomiota. Pelkän Spotify-menekin raportointi mediassa on huonoa journalismia, mutta melko ymmärrettävää kun virallinen tulospalvelu on niin hidasta ja epäilyttävää. Miksi Striimatuimmat-lista on viihdemedian toiseksi parhaiten varjeltu salaisuus?

2 kommenttia:

  1. Järkevintä olisi nyt myös siirtää listan laadinta päivää myöhemmäksi ja mennä useimpien muiden maiden tavoin perjantai–torstai-laadintavälillä. Nyt lähes kaikkien uutuuksien ensimmäinen viikko jää vajaaksi (edes suomalaiset julkaisut eivät ilmesty torstaisin).

    VastaaPoista
  2. Miksi tällaista edes miksitellään?
    Toimikaa. Sanoisi Enhrooth.

    VastaaPoista