lauantai 10. marraskuuta 2018

Böömiläisyys on pop

Bohemian Rhapsody -elokuva on saanut meilläkin niin paljon katsojia, että sen soundtrack näyttäytynee seuraavalla albumilistalla. Australiasta on jo lohjennut kakkos- ja Britanniasta kolmossija. Siitä on tulossa Queenin seitsemäs listakokoelma Suomessa. Leffassa kuulluista kappaleista ovat nimiraidan (1975) jälkeen parhaiten pärjänneet Spotifyn striimeissä Another One Bites the Dust (1980) ja Don’t Stop Me Now (1978).

Striimatuimmat-tilastoon niillä ei ole asiaa, mutta miten käy seuraavan Finland Digital Song Sales -listan kanssa? Jotenkin ne tuntuvat sinne sopivalta spesiaalimatskulta. Bohemian Rhapsody aikoinaan vain käväisi singlelistallamme, Another One Bites the Dust ja Don’t Stop Me Now eivät sitäkään. No, Another ylsi sittemmin pariin merkintään epämääräisinä remixeinä vuosina 1998 ja 2006.

Elokuvan asia- ja aikajanavirheistä on raportoitu innokkaasti ja raportoitavaa olisi enemmänkin, mutta aika merkityksettömiltä nuo tuntuvat sen varsinaisen kämmin rinnalla. Bohemian Rhapsody antaa ymmärtää, että Freddie Mercury olisi aids-diagnoosin jälkeen hankkiutunut idylliseen suhteeseen aiemmin tapaamansa Jim Huttonin kanssa – kertomatta tälle sairaudestaan. Aikamoista leikkiä paitsi faktoilla niin erityisesti miehen persoonalla.

Youtube-videossa on ehditty jo kertoa seitsemästä poisjätetystä biisistä tai kohtauksesta, joista itse jäin kaipaamaan Mercuryn suunnittelemien logon ja horoskooppitunnuksen syntyä – ainoaa viittausta hänen graafikkomenneisyyteensä. Taitaa olla turha toivoa Bohemian Rhapsodysta pitempää director’s cut -versiota, eihän meillä ole edes directoria joka sen tekisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti