torstai 1. helmikuuta 2018

Merkkikuukausi 2/2018

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: The Sounds
Yhtye, jonka rumpalista Johnny Liebkindistä tuli myöhemmin poptähti, aloitti eräällä historiamme isoimmista instrumentaalihiteistä, Emma-singlellä.

45 vuotta: Mireille Mathieu
Ranskalaislaulajan Merçi Mireille -albumi sai runsaassa vuosikymmenessä kosolti seuraajia, joista parhaat nousivat kakkossijalle.

40 vuotta: Juhamatti
Fanny Fanny oli Juhamatin käyntikortti sekä single- että albumilistoilla. Iskelmälaulajaksi mies menestyi ihan hyvin monelle kohtalokkaalla 1980-luvullakin.

35 vuotta: Def Leppard
35 vuotta: Laura Branigan
35 vuotta: Kajagoogoo
35 vuotta: Men at Work

Leppard tilastoitui meillä vain täpärästi Pyromania-albumillaan, mutta kahdesta sen seuraajasta tuli ykkösiä. Laura Braniganin ensihitti oli Gloria, Kajagoogoon Too Shy ja Men at Workin Who Can It Be Now.

30 vuotta: Kylie Minogue
30 vuotta: Bros
30 vuotta: Taylor Dayne

I Should Be So Lucky oli ensimmäinen Minoguen kolmesta peräkkäisestä ykkössinglestä. Aika kovat aloittajat olivat myös Brosilla (When Will I Be Famous) ja Daynella (Tell It to My Heart).

25 vuotta: Janita
25 vuotta: Take That
25 vuotta: Captain Hollywood Project

14-vuotias Janita pääsi radiolistan ykköseksi Maistan maailmaa -singlellään. Take Thatin Why Can’t I Wake Up with You oli vielä aika huomaamaton pikavisiitti, mutta Hollywoodin More and More vähintäänkin keskikokoinen menestys.

20 vuotta: All Saints
Never Ever -hitti ja brittikvartetin esikoisalbumi rekisteröityivät kumpikin suosikkituotteiksi helmikuussa 1998.

15 vuotta: Negative
15 vuotta: Poisonblack
15 vuotta: 50 Cent

The Moment of Our Love nakkasi Negativen laakista sinkkuykköseksi. Monesti albumilistakärkeä uhanneen Poisonblackin ensimerkintä oli Escapexstacy. Myös 50 Cent ehti albumitilastoon (Get Rich or Die Tryin’) ennen hittilistoja.

10 vuotta: Adele
10 vuotta: Pariisin kevät

Chasing Pavements -singlen vaisu piipahdus ei todellakaan enteillyt Adelen myöhempiä mainetekoja. Eikä Pikku Huopalahti llioin ollut Pariisin keväälle mikään uran huipentuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti