perjantai 2. helmikuuta 2018

Herran haltuun

En seuraa käytännössä lainkaan Suomen ns. singlelistaa, koska Striimatuimmat-lista on sama asia yksiselitteisempänä ja ennen kaikkea pitempänä. Vaan ei ihan aina ihan sama: silmääni osui, että viime viikolla Mikael Gabrielin Pimeyteen ja Gettomasan Lössi olivat vaihtaneet paikkoja 8 ja 9. Lössi oli latauksissa tuolloin kakkosena, mikä riitti sijanparannukseen, vaikka useimmiten latausten painoarvo singlelistalla on olematon.

Tämän viikon striiminousija on Draken God’s Plan, 48. sijalta seitsemänneksi. Britanniassa siitä tuli listahistorian eka ykkönen, jonka nimessä on sana God – aiemmin sillä oli ylletty kahdesti kakkoseksi (The Beach Boysin God Only Knows ja Sex Pistolsin God Save the Queen).

Myös Suomessa Drakella on hyvä mahdollisuus netota suurin God-hitti, sillä vaikka jokunen isokin nimi on sellaisia julkaissut, ei jälki ole ollut kovin tuloksekasta. Coldplayn God Put a Smile on Your Face, Calvin Harrisin Pray to God, Bon Jovin Hey God, U2:n If God Will Send His Angels… Jos turvataan Jumalaan, niin Apulanta antaa kunnon vastuksen sinkullaan, joka nousi kakkoseksi sekä alkuperäisenä että Cheekin viimesyksyisenä versiona.

5 kommenttia:

 1. Missä tuon striimatuimmat listan voi nähdä kokonaisuudessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://nrj.fi/ohjelmat/suomen-virallinen-striimauslista/

   Poista
 2. Juu, se linkki on tuossa vasemmalla, jos luet jollain kännykkää isommalla.

  VastaaPoista
 3. Aiheen vierestä, mutta pitää kysyä, kun asia jäi mietityttämään. Sisältää hitin -sivustolla Cee Lo Greenin "Fuck You" -kappaleen parhaaksi radiolistasijoitukseksi on merkitty 19. Yhdessä tammikuun 2011 kirjoituksessa (http://listablogi.blogspot.fi/2011/01/eetteria-tuuletetaan.html) kappaleen mainitaan kuitenkin nousseen sijalta 57 sijalle 12. Onko tietokannassa virhe vai korjattiinko kyseisen viikon radiolistaa jälkikäteen?

  VastaaPoista
 4. Korjasin sijoituksen. Tuo oli siinä tyypillisessä virhepaikassa: päivitän sijat aina vuoden lopussa, ja Fuck You (listassa nimellä FU) hyppäsi vuoden vaihduttua selvästä alamäestä uudelle huippusijalle.

  VastaaPoista