tiistai 11. huhtikuuta 2017

Joskus päättyvällä matkalla

Hittivuosilistojen valmistuminen on aina ollut kiinni radiosoitosta – moni loppuvuonna huippunsa kokenut hitti on nauttinut merkittävää airplaytä seuraavankin vuoden alkukuukausina. Viive tuntuu tasaisesti kasvavan, sillä nyt huhtikuun ensimmäisen viikon Top 40:ssä roikkuu yhä kymmenen viimevuotiseksi luokiteltavaa kappaletta.

Osa roikkujista laskeutuu listalla sinnikkään hitaasti, osa kokee outoja elpymisiä kuten Kaija Koon ja Cheekin Nää yöt ei anna armoo, joka jo Top 100:sta pudottuaan kiri pari viikkoa sitten nelossijalle. Nelonen Media rotatoi sijan 8 edestä Suvi Teräsniskan Yhtenä iltana -coveria ilmeisesti tulevaa Vain elämää -kautta puffatakseen, mutta se tehnee aikanaan tilaa uuden sadon veisuille.

”Huolestuttavin” juuttuja on Anna Puun Matkalla, joka vielä 34. viikollaankin viihtyy sijalla 12. Mahtaako poistua ikinä? Joitakin noista (ainakin Teräsniskan) voisi siirtää 2016-hitistä 2017-hitiksi vuosilistan jouduttamisen nimissä, mutta ei sekään ihan käden käänteessä suju. Muutin nimittäin vuodenvaihteessa radiolistan pisteytystä – se perustuu tästedes muiden listojen tavoin viikkosijoituksiin, ei enää impressiolukuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti