sunnuntai 28. elokuuta 2016

Söpöys ei toimi radiossa

Suoratoistolistojen kärkeen puskee nyt vilkkaasti kotimaisia uutuuksia, jotka eivät kuitenkaan kiinnosta radioasemia. Pete Parkkosen Mitä mä teen lymyää radiolistan 81:ntenä, Hank Solon Söpö sijalla 85, ja esimerkiksi Arttu Lindemania on turha tilastosta etsiä. Radiot itse asiassa käyttäytyvät kuin niillä olisi pulaa uutuuksista, laittavat vanhahkoja esityksiä uuteen rotaatioon. Huhtikuussa julkaistu Happoradion Valopallo elpyi 32. sijalta 12:nneksi. Cheekin ykköshittiä All Good Everything ei näy missään, mutta viimevuotinen Keinu kiipesi sijalle 30.

Yllättävän reaktion on saanut osakseen Metallican Hardwired, josta striimaajat eivät kiinnostuneet juuri lainkaan ja joka ylsi latauslistallakin vain 17:nneksi. Se on silti radiolistan korkein uutuus sijalla 21, joka on yhtyeen koko uran toiseksi paras! Metallican ainoa Top 20 -radiohitti Until It Sleeps (1996) kävi kymmenentenä. Eikä Hardwirediä ole luukutettu vain jossain Radio Rockissa, vaan se sai pisteitä 11 eri kanavalta. Veikkaan melkoista pudotusta ensi viikolle.

Muutoinhan rockin asemat radiosoitossa ovat dramaattisesti heikentyneet, ja samaa voisi kohta sanoa albumilistastakin. Silti ei ole mitenkään hätkähdyttävää, että Sabatonin The Last Stand on uusi ykkönen. Ruotsalaisbändin toissavuotinen Heroes nousi kakkoseksi ja osoitti poikkeuksellista sinnikkyyttä tehtyään peräti kahdeksan re-entryä. Neljäntenä debytoinut Frank Ocean on tilaston ensikertalainen, ja sijoituksensa suorastaan sensaatiomainen, jos se on todellakin tullut pelkillä Apple Musicin kuunteluilla.

1 kommentti:

  1. Frank Oceanin neljäs sija tuli iTunes latauksilla ja Apple Music kuunteluilla.
    Sami

    VastaaPoista