sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Alkuaineen alku

Stamina nappasi ennakoidusti albumilistalla viidennen ykkösensä (viidennen peräkkäisen, jos vain studioalbumit huomioidaan). Muut viikon uutuudet järjestyivätkin sitten vähemmän ennakoidusti. Kotkalaisrappari Sairas T syyhki ensikertalaisena kakkoseksi ja aiemmin parhaimmillaan vain sijalle 24 yltänyt rockvaari Iggy Pop peräti kolmanneksi. Edellisestä Pop-visiitistä ehti kulua 20 vuotta.

Radio Suomipopissa hittejä uusiksi sanoitteleva Hovimuusikko Ilkka houkutteli aikaansaannoksilleen kuluttajia sijan 10 edestä. Ekaa kertaa tilastossa on nyt myös Ilpo Kaikkonen (#16), vaikka julkaisi jo toisen albumin ja senkin tammikuun lopulla. Vasta kuudenneksi korkeimpaan uutuuteen ylsi näkyvää mediapaluuta tehnyt Anne Mattila. 19. sija takasi kuitenkin sen, että ansioluettelossa on nyt yksitoista Top 20 -albumia.

Ns. singlelistan kakkosena debytoi Mikael Gabrielin Helium. Se on listahistorian eka kotimainen hitti, jonka nimenä on alkuaine. Ulkomailta tulivat aikaisemmin Lithium (Nirvana), Gold (Prince ja East 17) sekä Titanium (David Guetta featuring Sia).

3 kommenttia:

  1. Brädin Happee kävi latauslistan sijalla 9 viikolla 44/2012. Eipä sitä tosin voi pitää kovinkaan ikimuistoisena hittinä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä bongaus, mutta mä ajattelin tässä ihan vain perusmuotoja ilman lisukkeita.

    VastaaPoista
  3. Ilpon listasijoitus on huikean ilahduttava, varsinkin kun levy julkaistu omalla levymerkillä, ilman minkäänsortin "koneiston" apua (jos joku jostain TV-kisasta muistaa niin ok, mutta tuskinpa siitä tässä enää apua on, kun esikoislevykään ei sijoittunut). Hyvä musa toimii!

    VastaaPoista