torstai 12. marraskuuta 2015

Striimi kiertää maailmaa

Pulina kertoi blogissaan eilen hyvän uutisen: Spotifyn päivä- ja viikkolistat ovat palanneet www-jakeluun entistä ehompina, Top 200 -mittaisina ja kuuntelumäärät kertovina. Päivälistojen arkistoa löytyy viime huhtikuulle, viikkolistojakin heinäkuulle ja tutkittavina ovat kaikki (?) maat, joissa Spotify toimii.

Koska seassa on eksoottisiakin kolkkia, esimerkiksi lukuisia Etelä-Amerikan maita, päätin vertailla palvelun suosiota maittain. Varmaan tieteellisempiäkin metodeja olisi, mutta yksinkertaisesti otin joka maasta viikkolistan 10. sijan saavuttaneen biisin kuuntelumäärät ja vertasin niitä maiden väkilukuihin. Ikään kuin jos jokainen kuuntelu olisi eri ihmiseltä, kuinka monta prosenttia väestöstä striimasi sen viikon mittaan.

Ruotsi ei ollut vertailussa niin ylivoimainen kuin oletin. Alhaisimman osuuden kirjautti Bolivia, jonka tulos oli 0,07 % – alle sadasosa Ruotsista. Yllättäen Filippiinit esitteli isompia lukuja kuin Suomi, mutta siellähän on toistasataa miljoonaa asukasta. Alla innokkaimpien Spotify-maiden tulokset 0,1 prosentin tarkkuudella.
1. Ruotsi 9,7 %
2. Norja 9,2 %
3. Tanska 7,0 %
4. Suomi 5,2 %
5. Islanti 3,3 %
6. Alankomaat 3,3 %
7. Australia 1,9 %
8. Britannia 1,9 %
9. Singapore 1,8 %
10. Irlanti 1,8 %
Saksa ja USA ylsivät vain hiukan yli yhden prosentin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti