tiistai 10. marraskuuta 2015

Hittirotaatio kerran kuussa

Neljännen Vain elämää -kauden toiseksi isoimmaksi listahitiksi on kasvanut Ville Gallen ja Sannin versio Pave Maijasen kappaleesta Lähtisitkö (1984). Spotifyn kuunnelluin, latauslistan kolmonen. Ainakin The Voicen ja Yle X:n soittomäärät enteilevät hyvää nousua myös radiolistalla.

Pave Maijanen kertoi ohjelman nimikkojaksossaan biisin syntytarinan, josta on aiemminkin kuultu variaatioita. Kun single ja Maijanen-albumi julkaistiin, artisti oli taloudellisesti epävarmassa tilanteessa ja aluksi säikähti, kuinka huonosti levy lähti liikkeelle: ”Ei tapahtunut mitään.” Kaikki kuulemma muuttui, kun mies pääsi esittämään sinkkunsa Hittimittarin valkoisen flyygelin ääressä.

En saanut selville albumin tarkkaa julkaisupäivää, mutta se äänitettiin loka–marraskuussa 1984. Elävän arkiston mukaan eka Hittimittari-esitys oli 8. joulukuuta. Hirveän pitkään tuo ”tapahtumattomuus” ei siis kestänyt. Sekä Lähtisitkö että Maijanen debytoivat joulukuun kuukausilistoilla, sijoilla 18 ja 17.

Koska Lähtisitkö selvisi aina äänestyksistä jatkoon, se kuultiin myös tammikuun, helmikuun ja maaliskuun Hittimittareissa. Samoina kuukausina single eteni listoilla 4–3–2, albumi 2–1–2. Jälkimmäisen pudotti paalupaikalta Dingon Kerjäläisten valtakunta, joka oli Pave Maijasen tuottama. Kyllä lapset, sekä ohjelma että lista tulivat tuolloin vain kerran kuukaudessa. Hittimittarista saatiin toki myös vuorotteleva ulkomaisen musiikin osio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti