sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Striimivirran äkkikäännös

Yleensä sivuutan huomioissani eri esittäjiä -hittikoosteet, mutta tällä viikolla tunnustan Voicen kesähitti 2015:n olemassaolon. En pelkästään albumilistan paalupaikan takia, vaan myös koska se harppasi kärkeen listahistorian toiseksi alhaisimmalta sijalta 31. Pidemmän loikan ykköseksi (37–1) on ottanut vain CMX:n Iäti (2010). Kesähittilevyn ja sen edeltäjien menestys on minulle pikku mysteeri, mutta jonkinlainen digimyötätuuli sillä on oltava. Rumban erikoisliikelistalla se löytyy vasta sijalta 16.

Tuomari Nurmion Tales of Judge Bone eteni yllättäen korkeimmalle sijalleen (#4), ja konsertti-ihme One Directionin Four vähemmän yllättävästi 24. sijalta kuudenneksi, joka on levyn paras merkintä sitten viime vuoden. Vasta seitsemän vihreän nousijanuolen jälkeen näemme ekan debyyttitähden, Uniikin (#12). Miehen kolme aiempaa Top 50 -visiittiä kestivät kukin vain yhden viikon, mutta nyt vaisuna sesonkina lisäaika vaikuttaa todennäköiseltä.

Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana katosi kolmossijalta midprice-osastoon. Sen 38-viikkoinen käyrä Top 50:ssä on täysin omannäköisensä, sillä se ei koskaan pudonnut kahdeksatta sijaa alemmas. Aikoinaan jopa Jenni Vartiaisen Seili joutui käymään muutaman kerran Top 10:n alapuolella ennen midpriceen siirtymistään.

Suoratoistoon perustuva ns. singlelista kertoo jälleen ammoiselta maistuvaa tietoa. Tänään 16:ntena debytoineeksi merkitty Roope Salminen & Koirat -single Madafakin darra on juhlinut Spotifyn päivätilaston ykkösenä jo muutaman päivän. Vaikka puolivuotiskatsaus juuri näytti kovin synkältä kotimaisen striimimusan kannalta, niin tilanne voi muuttua äkkiä: uusimman päivälistan kärkikymmeniköstä kuusi on suomalaisia biisejä.

1 kommentti:

  1. "Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana katosi kolmossijalta midprice-osastoon." Joo, artisteja katoaa ihmeellisesti silloin tällöin kärkipaikoilta suoraan mid-priceen. Mistä tämä johtuu? Luulisi ainakin levyyhtiöiden tekevänsä kaiken sen eteen että heidän suojattinsa pysyisi huipulla kauan kuin mahdollista. Tai?

    VastaaPoista