tiistai 7. heinäkuuta 2015

Elämme lyhyttä viikkoa

Tämänpäiväisen radiolistan etenijät ovat kotimaisia. Tiisun Tänään sä musta hullaannut nousi 16–7, ja yhden flopin (Pojat) jälkeen Sanni löysi kurssinsa: Supernova paransi 27. sijalta 11:nneksi. Antti Tuisku näyttää lopulta saavan kehutulta levyltään radiohitin (Keinutaan 64–30), ja Top 100:n korkein uutuus sijalla 42 on Elastisen ja Snoop Doggin yhteislevytys Koko yö.

Todellinen radiolistaa koskeva uutinen on kuitenkin se, että heinäkuun alussa käytäntöön otettu Global Release Day vaikuttaa myös sen aikatauluihin. Kun tästedes kaikki mainittavat musiikkimarkkina-alueet ovat sopineet julkaisevansa uudet äänitteet perjantaisin, niin radiosoittotiedotkin mitataan nyt perjantaista torstaihin. Seuraava lista tulee siis jo kolmen päivän kuluttua! Vajaan otannan lopputulokset saattavat olla mielenkiintoisia, toivottavasti eivät kuitenkaan sattumanvaraisen tuntuisia.

Musiikkituottajat (IFPI) tiedotti myös viime viikolla aloittaneen Apple Musicin tilanteesta listalaadinnan kannalta.
”Raportointijärjestelmä striimien osalta on saatu kuntoon, ja Apple lupasi toimittaa takautuvasti striimaustiedot Apple Musicin avauspäivästä alkaen. Seuraavalla Virallisella Singlelistalla pitäisi olla Apple Musicin striimit mukana. Albumistriimien raportoinnissa Applella on vielä ongelmia, mutta ne pyritään ratkaisemaan pikimmiten.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti