tiistai 23. joulukuuta 2014

Radio auttaa yksinäisiä

Radiolistan uudeksi ja esittäjänsä ensimmäiseksi ykköseksi nousi Jonne Aaronin Yksin. Viimevuotinen sooloavaus ei radioita hetkauttanut, mutta Negative ylsi parhaimmillaan kakkoseksi (Won’t Let Go, 2008). Muita jouluviikon kiipeäjiä ovat Ed Sheeranin Thinking Out Loud (7–3) ja Jenni Vartiaisen Minä sinua vaan (26–8). Jälkimmäinen oli mukana jo alkuperäisellä Terra-albumilla ja käväisi latauslistalla lokakuussa 2013.

Joululaulujen rooli on takavuosista selvästi kutistunut, lieneekö listalaatijan vaihtumisella jokin osa? Niiden aktiivisin soittoaika on niin lyhyt – tapaninpäivänähän homma loppuu kuin seinään – että listasijoitukset riippuvat paljolti siitä, mille viikonpäivälle joulu osuu. Optimaalisinta olisi, jos tiistaisin ynnättävä mittaus kattaisi 19.–25. päivät.

Sitä ei ole tapahtunut aikoihin, mutta vuonna 2011 ajanjakso oli 20.–26.12. ja kas, joululaulut miehittivät Top 20:stä tasan puolikkaan. Tuolla listalla nähtiin klassikkojen seassa peräti kolmantena Teleksin juurijulkaistu Joulun suojaan. Jos siis haluaa uudelle joululaululleen mahdollisimman hyvän radiolistasijan, kannattaa satsata vuoteen, jolloin laadintapäivät natsaavat. Odottakaa lukemia 2016 tai 2017. Hyvää joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti