tiistai 9. joulukuuta 2014

Kultainen klikkaus

Koska joululaulut olivat vielä menneellä viikolla pannassa radioasemillamme, säpinän aiheuttaminen radiolistalla sysättiin lähes täysin Mark Ronsonin ja Bruno Marsin harteille. Uptown Funk harppasi 47. sijalta 16:nneksi. Mars on tuikituttu tilastoistamme, mutta Ronson ihme kyllä ensikertalainen. Biisiin tarttui kerralla yllättävänkin moni asema (12), ja se soi juuri tätä kirjoittaessani Radio Helsingissä.

Tänään uutisoitiin, että Kasmirin AMK Dropout on ensimmäisenä albumina haalinut suoratoistoa kultalevyn edestä – uusista metodeistahan kerrottiin pari viikkoa sitten. Hiukan hämmentävää, koska Vadelmaveneen jälkeiset singlet eivät ole itsekseen juhlineet kovinkaan pitkään Spotify-listauksissa. Sen sijaan Iholla vahvistaa yhä asemiaan radioissa ja eteni tänään kakkossijalle. Wowwowwow kävi kymmenentenä.

Tänään Teoston sivuilla julkaistussa Anni Mattilan artikkelissa ”CD-levybisnes on kuollut — musiikkibisnes voi hyvin” perusteltiin jälkimmäistä lausetta muun muassa Isac Elliotin lupaavalla urakehityksellä. Joo, kansainvälisillä huipputuottajilla hehkutellaan, mutta missä viipyvät hitit? Tired of Missing You jatkaa edeltäjiensä rimpuilua, vaikka kiipesikin tänään radiolistan sijalle 35. New Way Homen jälkeen on tullut jo monta hutia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti