torstai 18. joulukuuta 2014

Kertaus kannattaa


Vuoden vaihduttua julkaisen taas laskelmat maamme menestyneimmistä single- ja radiohiteistä. Niitä odotellessa voi katsastaa Biisit.infon tarjontaa eli asemakohtaisia soittomääriä. Sivusto kertoo 20 aseman kohdalta muun muassa vuoden 20 soitetuinta kappaletta. Melkein kaikista löytyy joitakin... no, omituisuuksia.

Erityisesti huomio kiinnittyy muutamien vanhojen laulujen rotaatioon. Esimerkiksi Nova, Lady Antebellumin Need You Now (2010), tätä kirjoitettaessa 518 soittokertaa. Radio City, The Georgia Satellitesin Hippy Hippy Shake (1988), 331 kertaa. Iskelmä, John Paul Youngin Love Is in the Air (1977), 394 kertaa. Groove FM, Kool and the Gangin Celebration (1980), 479 kertaa. Vajaassa vuodessa.

Nostalgia soittaa pelkkää vanhaa, mutta sen koosteessa ihmetyttää biisivalikoima. 20 soitetuimmasta alle puolet oli Suomessa minkäänlaisia listahittejä, ja isona menestyksenä voi pitää vain kahta (Rod Stewartin Sailing ja Roberta Flackin Killing Me Softly with His Song). Basson tilastoon mahtuu vain yksi hitti, Kasmirin Vadelmavene, joka sattumoisin on myös Loopin Top 20:n ainoa suomalainen levytys.

Loop on soittomäärissä omassa kastissaan – Vadelmavenettäkin veivattiin peräti 1525 kertaa. Toiseksi tihein rotaatio on The Voicella, jolta esimerkiksi Jannika B:n Itseni herra sai 988 soittoa. Flopiksi osoittautunut Jukka Pojan Brand New Ihanuus soi Suomipopilla 834 kertaa. Iskelmän Top 5:ssä on kaksi Juha Tapiota, paremmalla 737 soittoa.

1 kommentti:

  1. Sinänsä jännä homma, että Radiomonitor antaa vähän erilaisia soittomääriä ainakin Voicen kohdalla. Järjestys on sama (paitsi Counting Stars niukasti ohi Chandelierin), mutta kaikilla kärkibiiseillä n. 20-40 soittokertaa enemmän. Vaihdettiin just skedulointijärjestelmää joten en voi laittaa tähän omaa vertailulukua kun ne nollaantuivat..

    VastaaPoista