torstai 4. elokuuta 2011

Musta vuosijuhla

Arttu Wiskari katkaisi Leijonien kahdeksanviikkoisen valtakauden albumilistalla ja jatkoi esikoisalbumien vahvaa vuotta. Ennen lätkähuumaahan kärjessä nähtiin samoin tulokkaina Munamies ja Jare & Villegalle, kun koko viime vuonna debytantteja ei havaittu ykkösenä lainkaan (paitsi The Baseballs jatkona edellisestä syksystä). Toisin kuin nuo kaksi muuta Wiskari sai odottaa paalupaikkaansa aika kauan, seitsemän viikkoa.

Jos kuuden levyn The Doors -boksia (34) ei lasketa, viikon ainoa uutuus on pohjanmaalaisen Kaemon Läpi tulen 16:ntena. Gospelreggaeryhmä kävi jo kaksi vuotta sitten sijalla 30. Amy Winehousea (25) odotettiin ylemmäskin ja mielellään kahden albumin kera, koska Frank-esikoista ei ole Suomen tilastoissa nähty. No, Back to Black saavutti sentään merkkipaalun noukkimalla 52. listaviikkonsa.

Parhaan (mutta yhä matalan, 40) albumisijoituksensa tälla viikolla napannut Pitbull järjesti erikoisen tilastoknopin, kun Marc Anthony -yhteistyö Rain Over Me debytoi singlelistan 15:ntenä. Hän kun on mukana myös duetolla Anthonyn tulevan ex-rouvan Jennifer Lopezin kanssa. Eipä tule takavuosilta mieleen vastaavaa kolmiodraamaa – vai onko joku duetoinut esimerkiksi Beyoncén ja Jay-Z:n kanssa? Ei ainakaan Suomen listoilla.

2 kommenttia:

  1. Olihan tuo nähtävissä, että Wiskari vetää ykköseksi. Hyvä vaan, että tulee uutta väriä listaykköseksi, vaikken itse Wiskarista paljoa välitäkään.

    VastaaPoista
  2. Kevät on ohi, kun Leijonalevy ei ole enää ykkösenä. Grattis vaan Wiskarille, ottihan tuo ihan kivasti aikaa, ennen kuin lohkesi ykkössija.

    VastaaPoista