tiistai 9. elokuuta 2011

Julkkispotilas

Listojamme hallitsevan Arttu Wiskarin musiikki herättää monenlaisia reaktioita – menestysuutisten ohella on saanut lukea esimerkiksi tällaista – mutta radio-ohjelmoijien korviin viestit artistin mahdollisesta ärsyttävyydestä eivät ole kiirineet. Tuntematon potilas jatkaa Music Control -listan kärjessä sen ansiosta, että sitä soitetaan useammalla asemalla kuin mitään muuta laulua.

Wiskari laulaa sekä nuorisoradioissa että iskelmäasemilla, yksi merkintä on jopa Radio Helsingistä. Artuttomia vyöhykkeitä otannan 14 kanavasta ovat vain Basso, rocktaajuudet Rock ja 957 sekä suomen kieltä karttava X3M. Biisin vahvimmaksi syrjäyttäjäehdokkaaksi ja albumin viidestä sinkusta isoimmaksi radiohitiksi kolmossijalle on noussut Katy Perryn Last Friday Night. Ehkä lämpimään kesään sitten sopii markkinoiden kylmin lauluääni.

Joo joo, radiomusiikkihan ON ärsyttävää juuri siksi, että siitä on muutaman kankean parametrin avulla pyritty karsimaan kaikki ”ärsyttävyys”. Joskus vain ihmettelee, miksi tuon koneiston läpi pääsevät niin helposti paitsi Wiskarin banaalit tarinat myös esimerkiksi Suurlähettiläiden kielelliset rupisammakot. Amerikasta ostetuissa strategiamalleissa ei kai ole niille valmiita säätöjä.

7 kommenttia:

 1. Oliko LMFAO:n "Party Rock Anthem" viime viikon radiolistalla sijalla 12 tai 16? Radio Novan nettisivuilla Suomen Suosituimmat-listalla kyseinen biisi on sijalla 12, mutta Novan saman viikon Suomen Suosituimmat-Spotifylistalla "Party Rock Anthem" on sijalla 16. Olisi mielenkiintoista tietää kumpi on oikein?

  VastaaPoista
 2. nova voisi uusia listansa hiukka nopeammin...

  VastaaPoista
 3. Mä oon monesti miettinyt miten Apulanta, Green Day ja Pink pääsee mistään suodattimesta radiotaajuuksille. Itseä alkaa vähän oksettamaan, kun jokin noista soi radiossa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Timo linkkauksesta. Paljon kansalaispalautetta tullut tuosta kirjoituksesta muutenkin - puolesta ja vastaan.

  VastaaPoista
 5. Radio Helsingissä Wiskaria kuultiin Paskalistassa, mutta kuultiinpa joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 6. Se mahdollisuus mullekin tuli ensiksi mieleen, mutta eipä näkynyt tuoreimman Paskalistan soittoraportissa.

  VastaaPoista