sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Voitosta voittoon

Lenan Satellite nousi Suomen ykkössinkuksi viisi päivää viisumestaruutensa jälkeen, kun Alexander Rybakilla meni siihen viime vuonna kolme viikkoa. Kyseessä on muuten ensimmäinen kerta, kun peräkkäisten kisojen voittajat on ostettu singlelistamme kärkeen, kuten seuraavasta ykkösviisujen luettelosta näkee:

1974 Ruotsi – Abba: Waterloo
1976 Britannia – Brotherhood of Man: Save Your Kisses for Me
1980 Irlanti – Johnny Logan: What’s Another Year
1982 Länsi-Saksa – Nicole: Ein bisschen Frieden
2006 Suomi – Lordi: Hard Rock Hallelujah
2009 Norja – Alexander Rybak: Fairytale
2010 Saksa – Lena: Satellite

Vaikka Saksa on voittanut vain kahdesti, se on ainoa kahdella voittoviisulla ykköseksemme yltänyt maa. Luettelosta voisi luulla 2000-luvun kappaleiden pärjänneen parhaiten, mutta mainittujen lisäksi vain yksi onnistui edes käväisemään singlelistalla. Vuosina 1971–1984 kaikista voittajista tuli listahittejä ja yhdellä poikkeuksella Top 10 -sellaisia. Vuoden 1977 L’oiseau et l’enfant tilastoitui myös kahtena suomalaisena versiona (Lintu ja lapsi).

Tämänkertainen kilpailu pidettiin myöhemmin keväällä (29. toukokuuta) kuin koskaan ennen. Noina kovimman suosion vuosina finaali järjestettiin maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa. mistä on vähitellen liu’uttu kohti kesää. Koskahan viisuista tulee uusi Syksyn sävel?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti