lauantai 17. tammikuuta 2009

Tätä ette näe tv:ssä

Niinhän siinä taas kävi: Musiikki-tv:n Lista-ohjelma ei palannut joulutauoltaan. Pelkästään se, että tuonkaltainen show pistetään joulu- tai minkäänlaiselle tauolle, on osoitus ymmärtämättömyydestä ohjelmatyyppiä kohtaan – nöyryyttävistä lähetysajoista puhumattakaan. Moni vähäpätöisempi ruuduntäyte sai uusinnoilleenkin paremman sijainnin TV2:n ohjelmakaaviossa. Areenan nettiversio taisi jäädä turhan suureksi salaisuudeksi.

Minäkin seurasin silloin tällöin ohjelmaa Areenasta, mitä en radioversion kohdalla suostuisi ikinä tekemään. Parhaita hetkiä tarjosivat jotkut studioon kutsutut uutuuslevynsä debyyttisijoitusta jännittävät (tai ”jännittävät”) vieraat. Kaksinkamppailutilanteitakin saatiin viritettyä ainakin yhtä aikaa albuminsa julkaisseiden Disco Ensemblen ja Negativen välille. Kuulin myös tätä blogia siteerattavan, vaikka lähdettä ei tietenkään mainittu.

Ylen viralliset listat ansaitsisivat enemmän näkyvyyttä. On ainakin yksi syy, miksi en kuitenkaan toivota tv-versiolle pikaista paluuta tai edes kevyita multia, vaan hyvinkin painavia: Listan, Musiikki-tv:n ja joidenkin muiden yleläisten tapa runnoa vanha 4:3-kuvamateriaali 16:9-lähetykseen rajattuna, venytettynä tai joskus näköjään vähän molempina, jotta ruutu saataisiin täyteen. VÄÄRIN! Siis lähes vakavastikin puhuen varsin brutaalia ja häpeällistä toimintaa. Yäk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti