maanantai 15. huhtikuuta 2024

Sirkuksen katto tuli vastaan

Katsastelin albumitilastomme listaviikkoja ja huomasin, että kahdelle levylle oli merkitty samat 255 viikkoa: Teflon Brothersin Circus ja Gettomasan Diplomaatti. Häh, eikös Tefloneilla ollut melkoinen etumatka kauan sitten viimeksi katsoessani? Selailin taaksepäin, ja edellisessä listassa trion saldo oli myös 255, samoin sitä edellisessä, jne. Jumittuukohan Gettomasakin tuohon samaan kohtaan?

Todellinen Circusin ennätyslukema on ehkä 276 viikkoa, laskuri meni jumiin jo viime heinäkuussa ennen ulkoasu-uudistusta. Gettomasan listataival on kuitenkin selvästi kunniakkaampi, koska Circus on viettänyt Top 10:ssä vain 13 viikkoa (korkein sija 4) ja Diplomaatti peräti 98 viikkoa.

Finnishcharts.comissa pyörii sijalukupisteytykseen perustuva Best of all time -laskelma, joka alkaa vuodesta 1995. Siinä Diplomaatti pitää ylivoimaista ykkössijaa, ja Behmin Draaman kaari viehättää on yhtä tukevasti kakkosena. Circuksen pisteet riittävät vain 11. sijaan, ja kaikki sen edellä ovat 2010- tai 2020-luvulta. Singlepuolen huippu on Behmin Hei rakas, jota Kuumaan Tulipalo saattaa uhata, jos jaksaa jatkaa 79-viikkoista Top 50:ssä roikkumistaan.

1 kommentti:

  1. Kertookohan tilastohistoria valtavirran yksipuolistumisesta, vai onko siinä mitään suhteellista tolkkua?

    VastaaPoista