tiistai 1. kesäkuuta 2021

Pikaennätyksiä ja hitaiden silmuja

Euroviisutulvan kestosta ei vielä voi sanoa muuta kuin että viehätys säilynee pitempään kuin keskiverto-vainelämää-hitillä. Nyt on jo tehty listahistoriaa muun muassa niin, että tilastoihimme on päätynyt ensimmäiset merkinnät Azerbaidzhanista (Efendi) ja Maltasta (Destiny). Kypros jää vielä odottamaan, koska sen edustaja Elena Tsagrinou on kreikkalainen.

Maakohtaisessa vertailussa korkealle on eväät myös Gjon’s Tearsilla, koska Sveitsistä on aikojen saatossa tullut vain yksi kunnon hitintekijä, DJ Bobo – legendaarinen Yellokaan ei yltänyt kovin ylös. Ranskankielinen hittihistoria on kuitenkin niin kovatasoinen, että sen eliittiin Gjonilla ja Ranskan Barbara Pravilla on raskas kiipeäminen.

Sama pätee Måneskinin tulevaisuuteen italialaisessa tai italiankielisessä hittivertailussa – Top 1000 -kirjassani on viisi italiaksi esitettyä biisiä. Jotain ennennäkemätöntä voittajabändi kuitenkin sai heti aikaiseksi. Kukaan ei ole uransa ekalla listaviikolla ylöskirjauttanut kolmea albumia ja neljää hittiä, ei lähestulkoonkaan. (Arkistoin siis Top 40 -tason striimaussijoitukset.)

1 kommentti:

  1. Julkaistaanko enää Suomen Virallista Top 50 Striimauslistaa ollenkaan ?
    Sami

    VastaaPoista