tiistai 8. kesäkuuta 2021

Onko kuumassa lämpöä?

Radiomafia ja sen seuraaja Yle X ovat julkaisseet kesäkumikappaleita vuodesta 1996 lähtien. Jo 1998 Klamydian Onnesta soikeena nousi singlelistan kakkoseksi, mutta seuraavaa kampanjabiisin tilastoitumista saatiin odottaa vuoteen 2011 – vaikka asialla olivat tällä välin muun muassa PMMP, Haloo Helsinki! ja Antti Tuisku.

Kumikappaleesta tuli listaykkönen vuonna 2013, kun Cheek levytti Jossun vieraanaan Jukka Poika. Tässäkään vaiheessa kaupallisia radioita ei kiinnostanut Yle-hankkeen tukeminen, mutta vuonna 2015 Kasmirin ja Saaran Vauvoja alkoi soida ja eteni yllättäen jopa radiolistan kärkeen. Ei sitä kestosuosikiksi voi kuitenkaan kutsua, viime vuosina sitä ei ole enää pyörittänyt kuin Yle X.

Viiden vuoden eriasteisten floppien jälkeen kumi puhuttaa taas, kun asialle viekoteltiin Arttu Wiskari ja Erika Vikman, ja artistien luottonikkarin Janne Rintalan kirjoittama Tääl on niin kuuma syyhki Spotifyn top viiteen. Muutamassa biisiä koskeneessa uutisessa ei mainittu Yle X:ää lainkaan, mikä saattaa myötävaikuttaa musiikkipäälliköiden sympatioihin. Pieni kauneusvirhe hankkeen profiilille on se, että Vikmanin taannoinen Häpeä-single ei menestynyt odotetusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti