perjantai 12. heinäkuuta 2019

Sata pisintä #46

Sarjassa katsastetaan esittäjät, joilla on pisin ansioluettelo eli eniten merkintöjä Suomen albumi- ja hittilistoilla vuosina 1960–2018. Kaikki tuon ajan listalevyt löytyvät Sisältää hitin -sivustolta. Klikkaa kuvatiedosto suuremmaksi.

Jari Sillanpää 15 + 29 = 44


Albumimyyntiennätyksestään huolimatta Sillanpää ei 90-luvulla ollut koko kansan artisti, vaan radiosoitto rajoittui tietyille asemille. Ekan Vain elämää -kauden jälkeinen kokoelma katkaisi myynnin tasaisen hiipumisen, ja Rakkaudella merkitty mies -levyllä päästiin tavoittelemaan laajempaa kuulijajoukkoa. Aikahaarukka 22 vuotta.


2 kommenttia:

  1. Jari Sillanpään "Sinä ansaitset kultaa" oli virallisella singlelistalla parhaimmilaan sijalla 13. viikolla 1/2015 (tässä listauksessa on merkitty 15. sija singlistalle)

    VastaaPoista
  2. 90-luvulla radio oli vielä yhtä kuin Yleisradio. Kaupalliset eivät juuri taajamia etäämpänä kuuluneet, asemia ei montaa ollut. Radiosoitot "asemittain" eivät tuolta ajalta ole nykyaikaan vertailukelpoisia. Ihan turhaa vetää tilastota yhteen ja päätellä jotain. Kyllä Jari Sillanpää oli 90-luvulla ykkonen, 1995 alkaen.

    VastaaPoista