keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Merkkikuukausi 11/2017

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Bee Gees
Massachusetts-single oli 1960-luvun toinen hitti, jonka nimessä mainittiin USA:n osavaltio. Ennen sitä ehti Dannyn East Virginia.

45 vuotta: Gary Glitter
Glitter-albumi ja I Didn’t Know I Loved You -single tilastoituivat samassa kuussa. Listamenestys lopahti parissa vuodessa, ja muunlainen julkisuus odotti.

40 vuotta: Jean Michel Jarre
Kolmentoista Top 30 -albumin jatkumon aloitti se legendaarisin, Oxygène. Singlepuolella mies jäi jälkeen isänsä Maurice Jarren (Lara’s Theme 1967) saavutuksista.

35 vuotta: Zero Nine
35 vuotta: Harri Marstio

Kahteen Top 10 -merkintään yltäneen suomihevipioneerin eka lista-albumi oli Blank Verse. Vaikka Marstion esikois-lp ja hänen laulamansa Romany Violin -single nousivat listoille yhtä aikaa saman levymerkin kautta, ne olivat eri projekteja – sinkku lohkaistiin aiemmin ilmestyneeltä Pedro’s Heavy Gentlemen -levyltä Tango Moderato.

20 vuotta: Kent
20 vuotta: The Corrs
20 vuotta: Era
20 vuotta: Deftones
20 vuotta: Tina Cousins

Myös Kent esittäytyi tuplatulokkaana: Om du var här -single ja Isola-albumi. Corrs tekaisi radiohitin Only When I Sleep, Era kasvoi joulun kovimmaksi levymyyjäksi, Deftones (Around the Fur) kasvoi seitsemän lista-albumin bändiksi ja Cousins (Killing Time) keräsi kivan nipun hittejä sekä soolona että kahdesti Sashin vokalistina.

15 vuotta: Gimmel
15 vuotta: Tomi Metsäketo

Vaikka Jenni Vartiainen oli kahdesti Vain elämäässä, kertaakaan versioitavaksi ei päätynyt Etsit muijaa seuraavaa tai mikään muukaan Gimmel-hitti. Metsäkedon esikoisalbumi oli 13:nneksi noussut Primo.

10 vuotta: Kristiina Brask
Mahtaako meneillään olevan Idols-kauden kolmonen julkaista neljää Top 20 -radiohittiä ja kahta 11 parhaan joukkoon noussutta albumia?

1 kommentti:

  1. Idols ei välttämättä ole enää tähdentekokone, mutta ei se kilpailijoidensa tulevaisuutta tuhoakaan, ainakaan jos ei satu voittamaan. Edellisellä kaudella Alma oli kai top viidessä. Vastaava esimerkki on myös Voice of Finlandissa kilpaillut Evelina. Kumpikin on saanut hittejä laulukilpailutaustastaan huolimatta.

    VastaaPoista