perjantai 17. marraskuuta 2017

Hittilistat 46/2017

Vaikka Musiikkituottajien sivuilla ei enää julkaista Striimatuimmat-listaa, se pyörii entiseen tapaan NRJ:ssä. Harmillisesti vain NRJ:n sivuilta ei löydy aiempien listojen arkistoa. Asetelma tuntuu omituiselta, ikään kuin jotain uutta olisi tekeillä.

Striimatuimmat
 1.  (1)  Post Malone ft 21 Savage: Rockstar
 2.  (2)  Sanni ft Apocalyptica: Kelpaat kelle vaan
 3.  (—)  Petri Nygård ft Vesku Jokinen: Nössö
 4.  (4)  Zayn feat. Sia: Dusk till Dawn
 5.  (6)  NF: Let You Down

Rockstar jatkaa kärjessä kahdeksatta viikkoa eikä aio antautua kolmosena debytoivalle Nössölle. Sen sijaan Cheekin eilen julkaistu Enkelit on jyräämässä seuraavan tilaston ykköseksi. Vesku Jokisella on pitkän uransa ensimmäinen striimihitti.

11. (17)  Alan Walker ft Noah Cyrus & Digital Farm Animals: All Falls Down
16. (26)  Lil Pump: Gucci Gang
21.  (–)  Aleksanteri Hakaniemi: Kynttilät
23.  (–)  Eminem ft Beyoncé: Walk on Water
32.  (–)  Cledos ft Kube: Bägi

Eminemin kaksi edellistä albumia poikivat kumpikin ykköshittidueton Rihannan kanssa, mutta Beyoncé ei näytä yhtä tuloksekkaalta partnerilta. Walk on Water on vastaanotettu maailmallakin melko miedosti.

Radiosoitto
 1.  (1)  Vesala: Muitaki ihmisii
 2.  (3)  Ed Sheeran: Perfect
 3.  (2)  Haloo Helsinki!: Hulluuden highway
 4.  (4)  JVG: Älä jätä roikkuu
 5.  (7)  Jenni Vartiainen: Keinu

Keinu on kasvamassa seitsemännen Vain elämää -kauden isoimmaksi hitiksi, vaikka aikoinaan Cheekin Sinä ansaitset kultaa kiilasi sen ohi striimilistan ykköseksi – ikään kuin sanoen: ”Sinä et ansaitse kultaa.”

12. (17)  Rag ’n’ Bone Man: Skin
14. (21)  Sanni ft Apocalyptica: Kelpaat kelle vaan
20. (35)  Kygo ft Justin Jesso: Stargazing
24. (33)  Charlie Puth: How Long
36. (79)  Selena Gomez & Marshmello: Wolves

Skin on 39 listaviikkoineen lähes Hulluuden highwayn kaltainen sinnittelijä. Hiljaisella listalla ihmetyttää yleinen pistemäärien pudotus. Puuttuuko paneelista radioasemia vai onko kuuntelijamääräkertoimia alennettu?

5 kommenttia:

 1. Huomasin tänään, että IFPI on alkanut jossain vaiheessa julkaista erillistä fyysisten albumien top 10 -listaa. Mielenkiintoista!

  http://www.ifpi.fi/tilastot/virallinen-lista/fyysiset-albumit

  VastaaPoista
 2. Se on mun mielestäni ihan tuore lisäys, vaikka back-katalogia onkin jo kertynyt. Wayback Machine tukee näkemystäni. Kiitos huomautuksesta!

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt tämän viikon aikana IFPI:n sivulla monta kertaa (viimeksi perjantaina) katsomassa, että onko striimatuimmat listaa päivitetty arkistoon. Silloin ei varmasti fyysisten albumien myyntilistaa arkistossa ollut. Joten lista on lisätty arkistoon joko perjantaina tai lauantaina.
  Hyvä lisäys. Toki vuosia liian myöhään. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Vaikka olen aina kannattanut striimien mukaanottamista listoihin, niin olen aina ollut myös sitä mieltä, että näiden yhdistelmä listojen rinnalla pitäisi julkaista perinteistä pelkkään myyntiin perustuvaa listaa niin pitkään kuin myyntiä riittää. Siksi en ymmärrä latauslistan lopettamista. Minun mielestäni ihanne tilanne olisi, jos IFPI julkaisisi sekä singleissä että albumeissa striimit ja myynnit huomioivaa top 50 listaa ja top 20 myyntilistaa.
  Sami

  VastaaPoista
 4. Radiosoiton too 100 listalla ei yhtään Cheekin kappaletta, vaikka esim. Surulapsi ja Sinä ansaitset kultaa jyrää muilla listoilla. Boikotoiko radiot Cheekiä ja miksi?

  VastaaPoista
 5. Vain elämää -ohjelmasta siivilöityy radiosoittoon tosi niukasti biisejä. Cheek on kyllä muutenkin menettänyt radioasemiaan (heh), tuoreimmasta Top 10 -hitistä yli kaksi vuotta, jollei Kaija Koo -vierailua lasketa.

  VastaaPoista