torstai 7. syyskuuta 2017

Uusi sarja alkaa

Eilisen postauksen innoittamana päätin aloittaa uuden sarjan Kaksi elämää, jonka kussakin jaksossa vertaillaan yhden esittäjän biisimenestyksiä omana aikanaan (listapisteet) ja suoratoistoaikana (Spotify-kuuntelut).

Esittäjät ovat kotimaisia pitkän linjan hitintekijöitä – heillä pitää olla vähintään 12 listamerkintää, joiden rinnalle nostetaan 12 striimatuinta biisiä ja sitten haetaan yhteneväisyydet tai eroavaisuudet. Kotimaisia ja mieluummin suomenkielisiä siksi, että Spotifyn ilmoittamat kokonaissoittomäärät ovat yleismaailmallisia, eivätkä maailmantähtien luvut täten kerro paljoakaan Suomen-menestyksestä.

12 hitin kerääjiä on yhteensä yli 200 ja heistä noin puolet kotimaisia, joten aiheita riittää. Siltikin, että aion pitäytyä artisteissa, joiden kaikki isoimmat hitit ovat ajalta ennen suoratoistopalveluita. Esimerkiksi Laura Voutilaisen striimiprofiili on liian epätasainen. Jos julkaisisi jakson viikossa, alkaen ensi viikolla? Tein jo kahden ekan jakson vertailut, kiinnostavia molemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti