tiistai 15. joulukuuta 2015

Paikallista vientiä

Harvoin törmää sellaiseen bänditulokkaaseen, jonka jäsenillä on jopa 20 vuotta ikäeroa. Albumilistan 20:ntenä debytoineen The Local Bandin kohdalla tälle on ilmeinen selitys: sen neljä jäsentä ovat ennestään varsin tunnettuja toisista kokoonpanoista. Reckless Love, Children of Bodom, Santa Cruz ja The 69 Eyes ovat kaikki yltäneet tilastoissamme vähintään kolmossijalle.

Moisen superkokoonpanon olemassaoloon sisältyy myös hankaluuksia, muun muassa koskien yhteislevyn julkaisuoikeuksia niissä kaikissa maissa, joissa ainakin osa jäsenistä nauttii jopa kiihkeää suosiota. On erilaisia sopimuksia eri levy-yhtiöissä. The Local Bandin Facebook-sivuille ilmaantuikin rumpali Jussi 69:n viesti, jossa faneja kehotettiin tilaamaan albumi Levykauppa Äxistä. ”These guys deliver the record all over the world in just few days and if you ask me i think it’s pretty damn cheap too.”

Halpa on, kyllä: seitsemän coverbiisin minialbumista veloitetaan 13,95 euroa, eli se kuuluisi midprice-listalle. Sinne ei jostain syystä ole sijoitettu halpojakaan uutuuslevyjä enää pitkään aikaan. Kiinnostavaa lienee sekin, lasketaanko ulkomaisten fanien Äxistä tilaamat äänitteet Suomen listalle, ja jos kysyntä äityy tätä kautta hurjaksi, reagoiko Sonyn täkäläisen konttorin kultalevymittari siihen. Levyn nimihän siis on Locals Only.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti