sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kenen vuoro loistaa?


Albumilistan tämänviikkoinen kilpailutilanne oli täysin uniikki, sillä markkinoille tuli uutuuksia kahdeksalta sellaiselta kotimaiselta artistilta, jotka ovat päässeet 2010-luvulla ykkösiksi. Ismo Alanko. Apulanta. Hevisaurus. Michael Monroe. Anna Puu. Raappana. Robin. Juha Tapio.

Pisimmän korren vei radiohitteineen Juha Tapio, vaikka useimmat lienevät pitäneet Robinia ylivoimaisena suosikkina. Mutta Robinin kaikki tähänastiset ykköset ovat kyenneet palaamaan kärkeen sieltä kerran pudottuaan, joten todennäköisyys myöhemmälle paalupaikalle on melkoinen. Apulannan debyytti kolmosena tuntuu myönteiseltä siihen suhteutettuna, että noista kahdeksasta Apulanta on saanut kauimmin olla ilman ykkössijaa (maaliskuusta 2010).

Edelliset albuminsa kärkeen puskeneet Michael Monroe ja Ismo Alanko avasivat viitos- ja kuutossijoilla. Anna Puu (#10) taisi monien ennakkokaavailuissa jäädä altavastaajaksi – samoin Hevisaurus (#12), vaikka sen ykkösmenestyksestä on vain kolme vuotta. Pahimmin jalkoihin jäi Raappana, joka näkyy vasta 36:ntena – Kyösti Mäkimattilakin (#18) ylsi puolet parempaan.

Korkein ulkomainen uutuus – ja ulkomainen levy ylipäätään – on Hurts 13:ntena. Näin tiukassa paikassa tuskin kukaan haaveili Surrenderista vertaistaan jatkoa edellisten levyjen kolmos- ja kakkossijoille. Ainoa muu tuontiäänite Top 20:ssä on kakkosviikollaan 15:nneksi valahtanut Avicii.

1 kommentti: