sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Katumatta korkealle

Metallin juhlaviikot jatkuvat albumitilastossa. Yltääkseen viikon korkeimmaksi tulokkaaksi (#3) Slayerin Repentlessin piti päihittää monta listaykkösenä käynyttä, vaikka yhtyeen oma enkka on vain kakkonen. Esimerkiksi viidentenä debytoinut Stratovarius on nähty usein kärjessä, ja löytääkseen alemmas jääneen studiolevyn bändin ansioluetteloa pitää selata vuoteen 1996 asti.

Vielä hämmentävämpi häviäjä on nelossijan JVG, jonka ilman muuta oletin jatkavan rikkumatonta ykkösalbumien putkea vankkumattomalla striimisuosiollaan. Ainoa neljällä ykkösellä Suomessa uransa avannut kokoonpano on edelleen Poets of the Fall. Johanna Kurkelan kuutossija vastaa kutakuinkin odotuksia, ja Bring Me the Horizon (#9) petrasi yhdellä pykälällä parin vuoden takaisesta esikoisvisiitistä.

Kuusi edellistä Duran Duran -albumia sivuutettiin meillä tilastollisesti, mutta Paper Gods näyttäytyy nyt 28:ntena: yhtyeen eka merkintä 2000-luvulla! Pariin otteeseen mainitsemani re-entryllisten listojen hauras mutta pitkä putki jatkuu yhä ja on jopa vahvenemaan päin. Kolmen edellisen Top 50:n ainoa re-entry oli sijalla 50, mutta nyt Muse palasi peräti 47:nneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti