keskiviikko 13. elokuuta 2014

Aktiivinen mätäkuu

Tänä vuonna aika harva hitti on onnistunut hallitsemaan yhtä aikaa latauksia ja striimauksia, radiosoitosta puhumattakaan. Nyt single- ja latauslistoilla on samat ykkönen ja kakkonen, jotka lähestyvät määrätietoisesti myös airplay-kärkeä. David Guettan Lovers on the Sun nousi 10–6 ja Robin Schulzin remiksaama Lilly Wood & The Prickin Prayer in C 23–11. Kumpikin tosin kerää vasta seitsemältä asemalta soittopisteitä.

Kuningasidean Pohjolan tuulet jatkaa ykkösenä, mutta muutoin tilasto liikehtii kuin olisi aktiivinenkin sesonki. Maroon 5:n Maps loikkasi 13–2, ja Isac Elliotin Baby I näyttää kolmossijoineen murskanneen teinipopin radiomuurin. Muilla listoillahan biisi pärjää kehnosti. Top 20 -kynnyksen ylitti ensikertalaisina kaksi taannoista brittiykköstä, Ella Hendersonin Ghost (33–16) ja Sigman Nobody to Love (29–19).

Takkuillen aloittanut Jari Sillanpään Malagaan kiipesi myös kymmenenneksi, mikä on miehen paras radiosija sitten... hmm. Moisiin asemiin on päästy viimeksi 50 hittiä -listan oheistuotteen, iskelmää enemmän suosineen Suomen Radiolistan aikakaudella 2007. Väitänpä, että ulkomailla kehitetyissä, sormenjälkitekniikkaa käyttävissä tilastoissa Sillanpää ei ole koskaan päässyt noin ylös. Nielsen Music Control toi tuon systeemin Suomeen 1990-luvun lopulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti