sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Citizen of my habit

Vaikka hittimarkkinoille ei ole ollut vuosiin asiaa, Indican albumilistarekisteri näyttäytyy ihmeen tasaisena. Debytoidessaan kolmosena Akvaario sivusi bändin parasta sijoitusta, ja kuuden pitkäsoiton huippusijat muodostavat ketjun 4–12–8–3–8–3. Listaviikkojen määrässä on sitten enemmän hajontaa. Spotifyssa Akvaario ei taida olla vielä kuunneltavissa.

Muina uutuuksina mukaan saatiin alkuvuodelle ominaisia tutustumistarjouksia. Rappari Tapani Kansalainen (#8), Iiwanajulma (#14) ja Transatlantic (#22) ovat ensikertalaisia, The Coffinshakersilla (#19) ja Primal Fearillä (#44) on takanaan yksi matala pikavisiitti. Kansalainen inspiroi miettimään, kuinka paljon listoillamme näkyy esittäjänimiväännöksiä toisista lista-artisteista. Ensiksi tulivat mieleen Turo’s Hevi Gee, Stalingrad Cowgirls ja eilenkin mainittu Frank Pappa. Muita?

Redraman Clouds olisi menestyksensä puolesta ansainnut biisi-Emma-ehdokkuuden – kenties ulkomaanstaravierailu (A.J. McLean) miellettiin vasta-argumentiksi. Nyt Redrama debytoi singlelistalla esityksellä Let Go, jonka vokalistia Kristinia Debargea supertähteys hipaisee sitä kautta, että hänen James-isänsä oli nuorena pika-aviossa Janet Jacksonin kanssa. Vuosikymmeniä kiersi huhu, että Jackson olisi tuosta liitosta synnyttänyt salatun lapsen ennen läpimurtolevynsä Controlin (1986) tekoa, mutta Kristinia tuskin on kyseessä – hänen raportoidaan syntyneen vasta 1990.

2 kommenttia:

  1. Edu Kehäkettunen kävi albumilistalla viikoilla 21-22/2008.

    VastaaPoista
  2. Moottörin Jyrinä vieraili listalla vuosina 2010 ja 2011.

    VastaaPoista