torstai 12. joulukuuta 2013

Varjosta valoisaan


Isojen hittien isous saattaa yllättävästi unohtua, jos samalla esittäjällä oli vielä isompi. Moniko muistaa, että yksi historian neljästä suomalaisesta brittien Top 5 -singlelistalle yltäneestä kappaleesta on Daruden Feel the Beat? Toki voidaan argumentoida, että follow-upin kuuluukin jäädä sen biisin varjoon, jonka imussa se menestyi. Jos Feel the Beat olisi juhlinut listoilla vaikkapa kaksi vuotta Sandstormia myöhemmin, itseisarvoa olisi paljon enemmän.

Blogini kommenteissakin on huomioitu, että Aviciin Wake Me Up on varteenotettava ehdokas hittivuosilistan kärkikahinoissa. Mutta jaksammeko panna merkille, kuinka hyvin sen seuraaja Hey Brother pitää pintansa? Se on 11. viikollaan yhä latauslistan kakkosena. Radiolistalta on noukittu kakkossija ja ns. singlelistalta paalupaikka.

Hey Brotherin vokalistiin on kiinnitetty vielä vähemmän huomiota kuin Wake Me Upin luikauttaneeseen Aloe Blacciin. 46-vuotias amerikkalainen country/bluegrasslaulaja Dan Tyminski ei omalla urallaan ole hittiä nähnytkään, jollei huomioida erästä kiintoisaa meriittiä. Voi veljet, missä lienet? -elokuvassa (2000) näet kuullaan juuri Tyminskin esittämänä keskeiseen rooliin noussut biisi Man of Constant Sorrow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti