torstai 31. lokakuuta 2013

Määrä korvaa laadun

Muutkin kuin Justin Bieber osaavat mättää biisejä latauslistalle. Tällä kertaa pisimmän korren veti – ja Bieberin ykkösputken katkaisi – One Direction. Järin pitkään läsnäoloon ei kannata Story of My Lifenkaan tapauksessa varautua, sillä bändin kaksi aiempaa tämänvuotista lataushittiä (ykkönen ja kakkonen) poistuivat rivakasti. Yhteensä One Directionin viisi tilastoitua sinkkua ovat haalineet 11 listaviikkoa.

Lady Gagakin harrastaa biebermäistä sinkkusarjatulta. Viime viikolla R. Kellyn höystämä Do What U Want jäi Hold Tightin taakse kakkoseksi, mutta nyt Venus (#3) debytoi yhden sijan Recoveryn (#4) edellä. R. Kelly on havaittu Suomen listoilla kolme kertaa vierailijana ja vain kerran itsekseen (Burn It Up, 2005), eikä kertaakaan albumitilastossa.

Pyöröovimeininki herättää yleensä epäilykset vähäisestä kokonaismyynnistä, ja muutenkin latauskauppa näyttää ratkaisevasti menettävän yleisöä suoratoistopalveluille. Sijan kahdeksan nimittäin tällä viikolla jakaa neljä eri esitystä, joista yksi on tulevan PMMP-kokoelman (yllätys!) ainoa ennenjulkaisematon biisi (yllätys!), Valloittamaton. Uusia versioita sisältävä Matkalaulu-albumi on vajonnut viidennellä listaviikollaan jo 31:nneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti