sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kasvukausi päällä

Daft Punkin takana moni muukin meitä uutuuslevyllä muistanut kohensi statustaan albumitilastossa. Kotimainen Battle Beast petrasi 7. sijansa viidenneksi, mutta paremmassa vauhdissa on kuutosalbumillaan Trouble Will Find Me amerikkalainen The National: kolmen vuoden välein sijoitukset ovat kehittyneet 23 – 9 – 3. Keväällä 2016 sitten kärkeen!

Timo Tolkki tavoittelee sinnikkäästi Stratovarius-aikojensa huippuja. Toissavuonna hänen Symfonia-yhtyeensä nousi yhdeksänneksi ja Avalon nyt seitsemänneksi. Myös sijan 12 Airbourne nokitti viisi numeroa edellisestä kerrasta. Harva uskoisi, että Thirty Seconds to Mars (#14) on niin ikään ylempänä kuin koskaan. Kaksi Love Lust Faith + Dreamsin edeltäjää viihtyivät listalla kauan, mutta jäivät sijoihin 15 ja 19.

Tulokkaiden ja yhdeksänneksi harpanneen euroviisulevyn takia kaikki viime listan kuusi parasta tuplasivat sijalukunsa – erikoinen näky. Debyyteistä ainoa alakanttinen on Husky Rescue, joka väsähti kahden Top 10 -merkinnän jälkeen 35:nneksi. Listan ulkopuolella toki on lisää pettymyksiä. Mihin esimerkiksi on unohtunut Egotrippi-laulaja Mikki Kausteen soolo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti