sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Seuraava päivä kertoo totuuden


Ai, David Bowie meni sittenkin kärkeen! No, lukekaa eilinen postaus uudelleen. Sen verran voin lisätä The Next Dayn saavutukseen, että vaikka vanhempiakin artisteja on nähty ykkösenä (esimerkiksi Leonard Cohen viime vuonna), niin 66-vuotias Bowie on historian iäkkäin Suomen albumilistan valloittanut britti.

Piirsin ennalta suotuisamman suhdannekäyrän toiselle brittiaktille Hurtsille, mutta duo sai tyytyä kohentamaan esikoislevynsä kolmossijaa vain yhdellä pykälällä. Bon Jovin pronssisijoitusta pidän hyvänä siihen nähden, että sen tuoreimmasta paalupaikasta on jo 13 vuotta. Bändin 11 peräkkäistä studioalbumia vuodesta 1985 alkaen ovat kiivenneet meillä kuuden ostetuimman joukkoon.

Perhetuokio: seiskasijan Wöyh! on yhtä kuin YUP:stä ja Staminasta tutut Hyyrysen veljekset. Näköjään tervetulleempi projekti kuin esimerkiksi Veljekset Chydenius tai Mattilan siskosten joululevy, mutta Von Hertzen Brothersin suosioon on vielä matkaa. Miehensä Mika Kuokkasen kanssa 25:ntenä debytoiva Ninni Poijärvi on tilastossa ensi kertaa omalla nimellään, mutta hänhän lauloi alkuaikojen Club for Fivessa.

Melkoinen sattuma, että Popedasta sooloileva Costello (#14) ja brittihevin kehäraakit Saxon (#31) kävivät kumpikin edellisen kerran albumilistalla huhtikuussa 1988 eli hitusen vaille neljännesvuosisata sitten. Dave Grohlin ohjaaman Sound City -dokumenttielokuvan soundtrack näyttäytyy 33:ntena ja yli 20 vuotta sitten Rovaniemellä perustettu Black Crucifixion ensikertalaisena sijalla 40.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti