lauantai 25. helmikuuta 2012

Vaikea neljäs nielaisu


Vaikka Swallow the Sunilla on neljä Top 10 -albumia ja vaikka niistä kolmas palasi viime viikolla neljännen seuraksi, minään listojen vakiokalustona yhtyettä ei voi pitää. Sille on kertynyt vain 11 listaviikkoa (3+3+2+3), ja Emerald Forest and the Blackbird saattaa pudota Top 50:stä jo seuraavalla kerralla jättäen summan tuohon.

Neljä Top 10 -singleä voi haalia nopeastikin yhden aallon harjalla, mutta albumisarjassa se yleensä edellyttää kunnon jalansijaa bisneksessä, eikä sekään aina riitä – ajatellaanpa nimiä, joilta tuo meriitti puuttuu, kuten Rauli Badding Somerjoki. Tai Duran Duran. Tai Frederik, Motörhead, Juha Vainio ja Wigwam. Tai tämä diivaviisikko: Kylie Minogue, Britney Spears, Jennifer Lopez, Rihanna, Shakira.

Tuntuu myös erikoiselta, että Bruce Dickinsonin sooloura on poikinut neljä Top 10 -albumia, mutta John Lennonin tai Paul McCartneyn ei. Simon & Garfunkel teki sen pelkillä kokoelmilla. Näilläkin tuo saavutus on, mutta maine ei ehkä samalla tasolla: Hausmylly, Enigma, Poisonblack, Rainbow, Bay City Rollers, Charles Plogman, Village People ja Freud Marx Engels & Jung.

Yllättävin Top 10 -kvartetin kerääjä kuitenkin on – tättärää – Hanson. Yhden hitin ihmeen leimalla koristellut veljekset julkaisivat kulta-albumi Middle of Nowheren (1997) perään joululevyn Snowed In (#7) ja keväällä aiemmista äänityksistä koostetun 3 Car Garagen (#8). Varsinainen follow-up This Time Around (2000) jaksoi listalla vain kaksi viikkoa, mutta niistä paremman kymmenentenä.

3 kommenttia:

 1. Tarkistin ifpin tilastoista, ja Shakiralla on kyllä 4

  VastaaPoista
 2. Shakiralla on kaksi Top 10 -albumia, Laundry Service (#1) ja Fijacion oral (#3). Näkee mm. täältä:
  http://finnishcharts.com/search.asp?search=shakira&cat=a

  VastaaPoista
 3. Niinpäs onkin, luin huolimattomasti, ja luulin, että kyse oli 4 top10 singlestä :)

  VastaaPoista