torstai 27. lokakuuta 2011

Putket poikki

Happoradio-kokoelman menekki kiinnosti etukäteen siksi, että ennen kahta listaykköstään bändi julkaisi kolme Top 20:n alapuolelle jäänyttä albumia. Moni noiden varhaisten levyjen sinkuista on ihan tuttu ainakin Yle X:n kuuntelijoille, ja koska pitkällä yrittämällä läpilyöneiden artistien kokoelmat tuppaavat menestymään paremmin kuin äkkisuosikkien, korkeampaakin sijoitusta oli lupa odottaa kuin tämän viikon kuutonen.

Coldplaykään (2) ei kolmen päivän myynnillä kyennyt täydentämään ykkösketjuaan ja syrjäyttämään Chisua. Jatkonousun mahdollisuudet näyttävät häviävän pieniltä, koska uutisissa on jo ehditty hehkuttaa kahden eilen myyntiin tulleen levyn platinamyyntiä. Arvometallit eivät tunnetusti suoraan korreloi listasijojen kanssa, mutta ensi viikon ykkönen on taatusti jokin uutuus.

Five Finger Death Punchin kaksi ekaa pitkäsoittoa nousivat meillä listoille kuukauden välein, ja kolmas kiipesi nyt tasoihin kakkosen kanssa 14. sijallaan. Petraamisnäkymiä yhdessä suhteessa silti on, koska edeltäjistä kumpikin viihtyi tilastossa vain viikon. Laura Voutilaisen cv:ssä tuore 20. sija on huonommasta päästä, pari kertaa on jääty allekin. Napakympit (22) sivuaa matalinta Ipanapa-äänitteen huippusijaa.

Noel Gallagher’s High Flying Birdsiä (29) verrataan tietenkin Oasis-kumppanien Beady Eye -bändin keväiseen esikoislevyyn. Britanniassa Noel ylsi korkeammalle (ykköseksi), mutta meillä yhdeksän sijaa alemmas – tosin kilpaillumpana aikana. Rytmihäiriön Surman siipien havinaa debytoi albumilistalla 20 vuotta ensi-ilmestyksensä jälkeen, ja lähes yhtä kauan sitten perustettiin Islannin ensikertalainen Sólstafir (41).

6 kommenttia:

 1. Onko platinaa hehkutettu Topin lisäksi Tähkälle vai Teräsniskalle?

  VastaaPoista
 2. Nyt kun Rihannan ja Calvin Harrisin We Found Love nousi sinkkulistan hallitsijaksi, meillä saattaa pitkästä aikaa olla biisi, joka yltää sekä Suomen ja Britannian sinkkulistan että Hot 100 -listan kärkeen. Se on USA:sta kiinni ja olisi aika ironista, jos siellä kymmenen paalua saavuttanut Rihanna jäisi kakkoseksi nimenomaan biisillä, joka on yltänyt Suomen ja Britannian ykköseksi.

  VastaaPoista
 3. Jokohan ensi viikolla listan kärkisijat valtaisi neljä uutuutta? Kolme on nähty monestikin, nyt olisi ainekset useampaan.

  Sorsakosken, Tähkän ja Teräsniskan lisäksi ensi viikon uutuuksiin kuuluu äänite, jonka esittäjätiedoissa mainitaan taikasana Metallica. Uusi smurffilevy, pysäyttävästi nimetty Leffa Boogie, on kuulemma myynyt kultaa ennakkoon. Popedankin tuore albumi on ollut kohta viikon kaupoissa.

  VastaaPoista
 4. Vaikka Pojun levyä on markkinoitu surkean vähän, yllätyin, että se ei noussut listalle.

  VastaaPoista
 5. Sorry. Pojuhan oli listalla viime viikolla (38.) mutta putosi heti ulos.
  Surkeasta markkinoinnista kertoo, että levyn huonoimpiin kuuluva Alivoimamaali valittiin kolmanneksi singleksi.

  VastaaPoista