keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Konkarit kärjessä

Children of Bodom kiilasi niukasti Teräsbetonin ohi jatkaakseen koppavaa putkeaan: seitsemän käyntiä Suomen singlelistalla, seitsemän ykkössijaa. Ismo Alanko otti omansa albumilistalta ylivoimaisella erolla. Jos Säätiö ja Teholla lasketaan omikseen, Alanko on tehnyt ykkösalbumeita jo viidellä nimellä – edellinen oli Sielun veljien vuoden takainen Otteita Tuomari Nurmion laulukirjasta.

Albumilistan yhdeksän uutuutta eivät näyttäydy ihan ennakoidussa järjestyksessä. Alakanttiin (sijalla 21) debytoi ainakin Suurlähettiläät, jonka radiokannatus on yhtä uuvuttavan tukeva kuin ennenkin – bändillä oli viime viikolla kaksi biisiä Discopressin paikallisradiotilaston kärkiviisikossa. Edelle meni monta Top 40:n ensikertalaista: Astrid Swan (16), Matti Johannes Koivu (11) ja Chisu (6). Rytmihäiriön tähän asti paras 36. sija koheni kympiksi.

Omissa nimissään tulokas on myös neloseksi harpannut Vuokko Hovatta, mutta hänellä on kosolti kärkisijoja Ultra Bran laulajana. Vielä kolme vuotta sitten Suomessa ei ollut yhtään naista, joka olisi tehnyt Top 10 -albumin sekä soolona että yhtyeen jäsenenä, mutta nyt heitä on Hovatta mukaanlukien jo viisi. Keitä ovat muut neljä? Huom: Idols-levyjä ei lasketa bändilevyiksi. Toinen huom: Rumbaa lukeneet saattavat muistaa minun luetelleen heidät viime syksynä.

6 kommenttia:

 1. no tarja turunen ainakin. ja jenni vartiainen. ja tea hiilloste. en keksi vikaa.

  VastaaPoista
 2. En tiedä meneekö tämä "harmaalle alueelle", mutta tarkistamatta ehdotan Emma Salokoskea.

  VastaaPoista
 3. Emma on se viides. Esittäjänimenä oli Emma Salokoski Ensemble, mutta Salokoski sai Kaksi mannerta -levystä kuitenkin parhaan naissolistin Emman. Kuten Ismo Alanko saanee edelleen sooloehdokkuuksia, vaikka olisi kuinka teholla.

  VastaaPoista
 4. Timo osaatko arvioida, miten paljon albumilistaan vaikuttaisi digimyynnin ottaminen mukaan? Huomasin Janetin Disciplinen (fantastinen albumi, muuten) olleen parhaimmillaan i-Tunesin albumilistan nelosena, minkä ansiosta Feedback debytoi myös latauslistalla mukavasti. Mutta levy ei päässyt albumilistalle, vaikka ehkä sitä myytiin listallepääsyyn oikeuttava määrä. Onko sinulla tietoa, kuinka kauaksi Discipline jäi listasijasta?

  VastaaPoista
 5. En osaa arvioida digialbumimyynnin merkitystä. Tuota iTunesin raportointia on kummasteltu maailmallakin, kukaan ei tunnu tietävän, millaisilla logaritmeilla etusivulla näkyvä myydyimpien lista syntyy, kuinka pitkän ajan myynti siinä huomioidaan jne.

  Janet on kaukana Top 40:stä, mikä ei sinänsä ole ihme, koska kaksi edellistäkin albumia floppasi meillä. Latausmenestykseen taitaa vaikuttaa radiosoitto, ja Feedbackhän on esim. Ylex:n A-soittolistalla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos selvityksestä!

  Disciplinen pääsy albumilistalle olisikin melkoinen temppu, kun ottaa huomioon kuinka huonosti ulkomaisella popilla Suomessa menee.

  VastaaPoista