sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Suoraan sijalle 254

Behmin perjantaina julkaistun kakkosalbumin Merkittävät erot kaikki kymmenen biisiä etenivät Spotifyn päivälistalla 18 kuunnelluimman joukkoon. Tiedossa on siis seuraavan listan ykkössija, vaikka samalle viikolle osui varsin poikkeuksellinen tapaus: yli seitsemän vuotta sitten ekan hittinsä netonneen Portion Boysin esikoisalbumi. Sen harvoilla uutuusbiiseillä ei striimattu 32. sijaa ylemmäs.

Maaliskuussa ilmestyneestä Albumilistahistorian Top 1000 -kirjastani eliminoitiin vain yhdellä levyllä tilastoituneet esittäjät, vaikka muutama olisi yksittäisellä jättimenestyksellä siihen yltänytkin. Päällimmäisenä Behm, jonka Draaman kaari viehättää rikkoi 20 ykkösviikollaan viikkolista-aikakauden ennätyksen.

Esikoinen roikkuu kolmen vuoden markkinoillaolon jälkeen yhä Top 10:ssä. Nyt kun Behm saavuttaisi kirjalistan kriteerit ja hänen pottiinsa lisättäisiin kakkoslevyn kärkisija sekä kolmen vuoden aikajännepisteet, niin kuinka korkealle hän kiipeäisi? Yhteistilanne on toki deadlinen jälkeen hieman muuttunut, mutta vuodenvaihteen vertailussa hän saavuttaisi sijan 254.

2 kommenttia:

  1. Millehän levyille on mahtanut kertyä eniten viikkoja listan kärjessä?

    VastaaPoista
  2. Tuo Behmin 20 viikkoa on ennätys virallisten viikkolistojen aikakaudella, mutta kuukausilistojen aikaan Viktor Klimenkon Stenka rasin oli kärjessä kuusi kuukautta.

    VastaaPoista