lauantai 5. elokuuta 2023

Viikko on pitkä aika

Nyt on vasta vuoden toinen viikko, jolloin albumilistan ykkösenä on ulkomainen äänite. Ensimmäinen oli 16/2023, ja silloin kärjessä debytoi Metallican 72 Seasons. Se katosi Top 50:stä kuudessa viikossa, eikä tämänkertaisetkaan enteet ole paljon lupaavampia. Kyseessä on Travis Scottin neljäs albumi Utopia.

Ilmestymispäivän Spotify-listalla Utopian raidoista yksitoista ylsi 50 striimatuimman joukkoon, paras 15:nneksi. Tahti laantui niin nopeasti, että viikon singlelistalta ei irronnut mitään 33. sijaa parempaa. Mutta kyllä muillekin viikko voi olla pitkä aika: yleensä vauhdikkaampiin lähtöihin tottuneen Williamin Love Me vajosi julkaisupäivän 11. sijalta 27:nneksi.

Radiolistankin kautta saatiin yksi arkistoituva hitti, kun Kaija Koon Onnea matkaan eteni 12:nneksi. Tilastoihin päätyy täyssoolona uutuusbiiseillä aniharvoin 60 vuotta täyttäneitä artisteja, mutta viime vuonna Top 20:ssä nähtiin myös Ressu Redford (s.1961). Kaija on seuraavaa vuosikertaa, mutta nyt debytoidessaan muutaman kuukauden vanhempi kuin Ressu Hölmö sydän -hitin aikoihin. Miehen tämänkeväinen Sä olet syy on käynyt korkeimmillaan sijalla 22.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti