perjantai 7. elokuuta 2020

Ameroviisut 2021?

Kauan suunnitelmissa ollut USA:n versio euroviisuista, American Song Contest, uhkaa konkretisoitua. Varietyn jutun mukaan 50 osavaltion välinen kisa käytäisiin ensi vuoden lopulla hyvin samanlaisin speksein kuin esikuvansa esikarsintoineen, semifinaaleineen ja esiintyjämäärärajoituksineen. Sitä ei kerrota, mikä kanava tuon näyttäisi.

Hanke on synnyttänyt paljon skeptisiä reaktioita, eiväthän amerikkalaiset voi tajuta 64-vuotisen tradition syvintä olemusta. Ehkä eivät, mutta tämä saattaa olla myös vahvuus. Yhdessä suhteessahan ASC:n olisi suorastaan helppo ohittaa euroviisujen ansiot. Vaikka itse ohjelma ei keräisi jättiyleisöä, ei tarvittaisi paljonkaan siihen, että kisasta löytyisi enemmän ja isompia oikeita listahittejä.

Officialcharts.comin uutisversio päätettiin näin omituiseen virkkeeseen: ”The Eurovision Song Contest has run for 64 years and has made huge stars out of acts including Abba, Olivia Newton-John, Celine Dion and Engelbert Humperdinck.” Ai että tuolloin 76-vuotiaasta Humperdinckistä tuli tähti viisujen ansiosta? Kilpailun historiasta kuitenkin löytyy laulajia, jotka myöhemmin loivat kukoistavan uran, esimerkiksi Julio Iglesias.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti