Suomessa albumilistan voimasuhteita ei kerrota liikesalaisuuksiin vedoten, mutta maailman takapajuloissa ei vielä ymmärretä omaa etua ja laverrellaan naiivisti julki mitä sattuu. Britanniassakin Official Charts Company meni kertomaan, että The Rolling Stonesin uutuuslevyn myynnistä 90 prosenttia oli fyysisiä äänitteitä, yhdeksän prosenttia latauksia ja vain yksi prosentti suoratoistoa. Tuloksena ykkössija. Meillä ollaan 26. kertaa Top 10:ssä.
Albumit
1. (1) Metallica: Hardwired to Self-destruct
2. (6) Waltteri Torikka: Rakkaus
3. (3) Vain elämää kausi 5, ensimmäinen kattaus
4. (2) Jarkko Ahola: Romanssi
5. (–) The Rolling Stones: Blue & Lonesome
Koska myynnin ja striimin suhde ilmeisesti on kiinteä eikä prosentuaalinen, vahvana myyntisesonkina huonot tai jopa surkeat striimiluvut eivät haittaa lainkaan. Esimerkkeinä Waltteri Torikka ja Jarkko Ahola.
11. (–) Eppu Normaali: Ratina
21. (–) Anssi Kela: Parasta aikaa
23. (–) Jean- Michel Jarre: Oxygene 3
24. (–) Samuli Edelmann: Samuli Edelmann
34. (–) Trees of Eternity: Hour of the Nightingale
Taas näitä viikon myöhässä tilastoituneita. Laskettiinko Ratinan sijalukuun kahden viikon Prisma-menekki, vai katosiko ekan viikon (parempi) myynti vain johonkin? Samuli Edelmann julkaisee 25 vuoden välein nimettömiä albumeja, joiden menestys vaihtelee. Tämänkertainen tuli markkinoille aika vähin äänin.
On lohdullista, että listamenestykseen ei vaadita striimimenestystä. Striimaus on edelleen kuitenkin demografialtaan nuoriin ja makusegmentiltään tietyntyyppiseen poppiin painottunutta. Suomessa striimaus on tarkoittanut suurempien levy-yhtiöiden musiikkitarjonnan rajoittumista entistäkin yksipuolisemmaksi. Lukuunottamatta näitä sesonkikauden levyjä ja Rolling Stonesin kaltaisia dinosauruksia - luojan kiitos edes niistä.
VastaaPoistaVielä pari vuotta sitten tuli ostettua toistakymmentä levyä vuodessa. Aikaisempina vuosina enemmänkin. Tänä vuonna vain Haloo Helsinki Areenalla, David Bowie ja Rollarit. Tämä nykymusiikki ja nykyjulkaisut eivät kiinnosta. Kuuntelen nykymusiikista pätkiä Spotifylla ja se riittää. Suomalaisen puhelaulun osuus ja taso on järkyttävä ja vaikka kaikki eivät osaa edes puhua ymmärrettävää suomea. Parempia aikoja odotellessa...
VastaaPoista"Samuli Edelmann julkaisee 25 vuoden välein nimettömiä albumeja" Mitä tarkoitat? Ei ainakaan tämän mukaan ole SE:ltä tullut nimetöntä albumia? https://fi.wikipedia.org/wiki/Samuli_Edelmannin_diskografia
VastaaPoistaVuonna 1991 julkaistun levyn ylänurkissa olivat hittien nimet Peggy ja Pienestä kii, mutta ne eivät olleet itse albumin nimi. Etiketeissä ja esim. kasettiversion selkämyksessä luki vain Samuli Edelmann. Myös silloisessa Radio Ykkösen virallisessa listassa, joka sai nimiketietonsa levy-yhtiöiltä, albumin nimi oli Samuli Edelmann. Samoin Radiomafian listalla, joka ei vielä tuolloin ollut virallinen.
VastaaPoistakts kohtaa More images: https://www.discogs.com/Samuli-Edelmann-Peggy-Pienest%C3%A4-Kii/release/947385
Stop The Press! Nyt tällä anonyymillä tuli asiaa levykauppaan kun löysin Mikko Joensuun kaksi albumia Amen 1 ja Amen 2. Huh! Kerrankin oikeata musiikkia, ja komeita lauluja ja tulkintaa. !!!
VastaaPoista