perjantai 19. heinäkuuta 2024

Big in Helsinki

Spotifyn artistisivujen Tietoja-osastosta löytyy lista: viisi kaupunkia ympäri maailman, joissa tuota artistia kuunnellaan eniten. Sitä ei suhteuteta asukaslukuun, joten esimerkiksi helsinkiläisten on oltava hyvin aktiivisia ohittaakseen isommat metropolit. Ulkomaisten esiintyjien Suomen-konserteista kirjoja julkaissut Mikael Huhtamäki teki Facebookin Live in Finland 1955–2010 -sivullaan aiheesta kiintoisia löytöjä.

Helsinki näet tarjoaa suurimmat kuuntelijamäärät varsin laajaltikin menestyneille raskaan rockin osaajille: Rainbow, WASP, Uriah Heep. Myös UDO, Bonfire, Girlschool ja Frank Marino & Mahogany Rush ovat meillä hallussa. Rockabillyväestä ykkössijoja löytyi Crazy Cavanille ja The Baseballsille. Ensimmäiset omat bongaukseni olivat Jason & The Scorchers ja Lords of the New Church, tuttuja Rumba-urani alkuajoilta.

Kun siirryin ysärinimien puolelle, Helen Hoffnerin jälkeen paljastui runsaudensarvi nimeltä eurodance. Muun muassa seuraavien suurin kuuntelijayhteisö on helsinkiläinen: Pandora, E-rotic, Sash!, Pharao ja Alexia. Mutta yksi on omassa sarjassaan, kaikki viisi listakaupunkia Suomesta: espanjalainen vuoden 1997 tähdenlento Princessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti