tiistai 18. kesäkuuta 2024

Viiden vuoden putki

V2.fi on moneen otteeseen hehkutellut musiikkiuutisissaan Behmin esikoisalbumin listamenestystä, viimeksi eilen. Ja riittäähän siinä hehkuttamista: Draaman kaari viehättää keräsi ennätykselliset 20 ykkösviikkoa, ja kohta on koossa neljä vuotta Top 50:ssä ilman vajoamista koskaan sijaa 24 alemmas. Kuten otsikko toteaa: ”Viime vuosien suosituin kotimainen albumi – 195 listaviikkoa takana ja loppua ei ole näkyvissä”.

Yhtään samantyyppistä ihastelujuttua en muista kuitenkaan nähneeni Gettomasan Diplomaatti-levystä. Se on nimittäin pysytellyt samaisessa tilastossa tauotta jo 264 viikkoa, yli viisi vuotta, huonoimpana sijalukunaan 38. Keskimääräinen Diplomaatin raitojen Spotify-kuuntelumäärä on nyt 11.076.368, kun Draaman vastaava lukema on 12.386.738.

Loppua ei ehkä ole näkyvissä, mutta putken katkeaminen on ennustettavissa. Kummankin albumin alhaisin merkintä näet on viime vuoden jouluviikolta. Pitkäsoitot eivät notkahtele tuolloin niin dramaattisesti kuin striimihitit, mutta albumilistallakin jouludominanssi on kasvanut sesonki sesongilta, ja puolen vuoden päästä voi tulla ainakin hetkellisesti tukalat paikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti