sunnuntai 19. toukokuuta 2024

Vuodesta vuoteen

Hittivuosilistat ovat radiohitauden takia jo pitkään valmistuneet vasta seuraavan vuoden jälkipuoliskolla. Poikkeuksena oli 2019, ja toinen poikkeus saatetaan kokea tänä kesänä. Aion nimittäin siirtää pari isoa radiohittiä 2023-listalta 2024-listalle, vaikka niiden paras striimisijoitus tuli viime vuoden lopulla, ja tämä siirto nopeuttaa raportin valmistumista.

Ne hitit ovat Behmin Syntymäpäivä! (vielä krran jee), joka perjantaina palasi radiosoiton ykköseksi, ja Kuumaan Satama, joka yhä sinnittelee samaisen tilaston kolmantena. Sinnikkyyttä on vaadittukin, koska samojen esittäjien uudemmat iskusävelmät mielivät niiden tilalle kärkikarkeloihin. Behmin vierailu Ege Zulun singlellä Tunnista tuntiin on yltänyt jo seitsemänneksi ja Kuumaan Tuhoaisti viidenneksi.

Siirron jälkeenkin molemmilla esittäjillä riittää meriittinäkyvyyttä 2023-listalla. Tuskin on suuri ylläripaljastus, että Tulipalo, Ylivoimainen ja Viimeinen tanssi mahtuvat kaikki kärkiviisikkoon. Ja olisihan se hieman omituista, että puolentoista vuoden erolla ilmestyneet Tulipalo ja Satama esiintyisivät samassa vuositilastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti