MTV3 Sarja -kanava pyörittää (iki)vanhoja tv-sarjoja. Olin syksyllä jonkinlaisessa Dallas-koukussa, mutta sittemmin kanava on unohtunut, vaikka siitä yhä maksankin osana Welho Mix -pakettia. Viikonloppuna hoksasin sen näyttävän kolmea sarjaa, joilla oli melkoinen, nykymittapuulla jopa poikkeuksellinen vaikutus Suomen listoihin.
Yleiseurooppalainen tulkinta Jules Vernen kirjasta Tsaarin kuriiri (1975) ja Ranskassa kuvattu jenkkisarja Taiteilijan tytär (1984) sisälsivät molemmat romanialaisen Vladimir Cosman musiikkia, ja molempien soundtrack ylsi meillä Top 20 -albumitilastoon. Kumpikin poiki singlehitin, jonka suomalainen versio nousi jukeboxlistalle. Ensinmainitun Nadia’s Theme (#7) päätyi Pasi Kauniston ja jälkimmäisen Only Love (#4) Lea Lavenin tulkittavaksi. Only Loven laulajan Nana Mouskourin oma älppäri Alone eteni kahdeksanneksi.
Oma lukunsa on kuitenkin Sheriffi McCloud – tai siitä vuonna 1976 esitetty yksi jakso. Kun aloittelevaa kantrilaulajaa näyttelevä Barbi Benton tulkitsi biisin Ain’t That Just the Way, tv-kansa oli lääpällään. Virve Rostin versio Näinkö meille aina täällä käy nousi pian ykköseksi, kun alkuperäistä ei saatu heti julkaistua. Suomi soi 4 -kirjan mukaan maahantuoja antoi ainoan Benton-äänitteensä Yleisradion soitettavaksi.
Kun huomioi kahden ykkössinkun lisäksi Bentonin ja Rostin albumisuosion ja Lutricia McNealin hittipäivityksen vuodelta 1997, Ain’t That Just the Way voidaan vaivatta julistaa kaikkien aikojen tv-hitiksi. USA:n listoille se ei ole noussut koskaan, ja Britanniassakin vasta McNealin versiona. Alla se esitys, johon Suomi rakastui.
Kaikkien aikojen tv-hitti? Varmaankin, jos siitä sanasta kävisi ilmi, että tarkoitetaan vain fiktio-ohjelmistoa.
VastaaPoistaJos biisi nousee kahtena versiona listaykköseksi ja vuoden 10 suurimman hitin listalle, niin kyllä sen veroista saa fiktion ulkopuoleltakin etsiä tosissaan. Oliko sulla mielessä jokin laulukilpailu tms?
VastaaPoista(Toki kirjoittaessani ajattelin tv-sarjahittejä, mutta heti ei tule mieleen sanavalinnan kumoavaa tapausta.)
Pieni korjaus: ATJTW:n alkuperäisversio ei tosiaan noussut Billboad Hot 100 -listalle, mutta McNealin versio käväisi sijalla 63 helmikuussa 1998.
VastaaPoista